Uluslararası Enerji Konferansının İkincisi Gerçekleştirildi

07.09.2020

Dünyada enerji alanında meydana gelen yenilik ve teknolojilerin anlaşılması ve daha geniş bir alana yayılması amacıyla Türk-Alman Üniversitesi tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Enerji ve Enerji Hesaplamaları Konferansı (ICSEEC 2020), 4-5 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi. Koronavirüs pandemisi (COVID-19) ile olağanüstü küresel sağlık sorunu ve uluslararası ve ulusal seyahat kısıtlamaları nedeniyle, program formatının çevrimiçi olduğu konferansta; yüz yüze oturumlar yerine, tüm oturumlar sanal ortamda ve interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Konferansın onursal konuşmasını Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Gümüş gerçekleştirirken farklı üniversitelerden gelen katılımcılar sözlü ve poster sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dünyada ve ülkemizde enerji alanında mevcut problemlerin çözümüne uluslararası katkı verecek olan konferansın; gelecek yıllarda yine enerji üst başlığında daha fazla dallara ayrılarak çok sayıda bilim adamı ve araştırmacının ilgisini çekmesi hedefleniyor.