Uluslararası Enerji Konferansı Araştırmacıları Muğla’da Bir Araya Getirdi

10.05.2019

Dünyada enerji alanında meydana gelen yenilik ve teknolojilerin anlaşılması ve daha geniş bir alana yayılması amacıyla Türk-Alman Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Enerji ve Enerji Hesaplamaları Konferansı (ICSEEC 2019), 12-14 Nisan tarihlerinde Muğla, Köyceğiz’de gerçekleştirildi. ICSEEC 2019 konferansında enerji üretim teknolojileri, rüzgar, güneş ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynakları, küresel ısınma, çevresel etkiler ve enerji politikaları gibi konulara hem ulusal hem de uluslararası ölçekte yer verildi.

Erasmus+ programı dahilinde Avrupa Birliği Bakanlığı, Köyceğiz Belediyesi ve Kaymakamlığı destekleri ve MEVASİS şirketi sponsorluğunda gerçekleştirilen konferansa yurtdışından 13 ve yurtdışından 18 farklı üniversiteden olmak üzere 50’den fazla araştırmacının yanında lise ve üniversite düzeyinde öğrenciler katıldı.

Konferansın onursal konuşmasını Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Gümüş gerçekleştirirken Kuantum Fiziği çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Afif Sıddıki de açılış konuşması gerçekleştirdi. Köyceğiz Kaymakam ve Belediye Başkanlarının konuşmalarının ardından konferansa katılan araştırmacılar sunumlarını gerçekleştirdiler. Poster sunumları da yapılan etkinlikte farklı üniversitelerden gelen katılımcıların tanışıp bilgi alışverişinde bulunma imkanları oldu.

Dünyada ve ülkemizde enerji alanında mevcut problemlerin çözümüne uluslararası katkı verecek olan konferansın; gelecek yıllarda yine enerji üst başlığında daha fazla dallara ayrılarak çok sayıda bilim adamı ve araştırmacının ilgilerini çekmesi hedefleniyor.