Climate Change Vulnerability and Human Development Nexus in Odisha, India

29.05.2024

Prof. Dr. S Mahdeswaran 5 Haziran 2024 Çarşamba günü 11:00-13:00 arasında Türk-Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu  Konferans Salonu'nda "Climate Change Vulnerability and Human Development Nexus in Odisha, India: Assessing impacts, challenges, and policy pathways" isimli bir "Guest lecture" verecektir.

Prof. Dr. S. Madheswaran, son 18 yıldır Uygulamalı Ekonometri alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunmuştur ve Hindistan'ın önde gelen Kalkınma Ekonomistleri ve Ekonometricileri arasında yer almaktadır. Bangalore'daki Sosyal ve Ekonomik Değişim Enstitüsü'nde (ISEC) Ekonomik Araştırmalar ve Politika Merkezi'nde profesör olarak görev yapmaktadır. Eğitim Ekonomisi, Çalışma Ekonomisi ve Çevre Ekonomisi ile ilgili çeşitli konularda 70'i aşkın araştırma makalesi bulunmaktadır. Şu anda ISEC'de Ekonomik Araştırmalar ve Politika Merkezi'nin başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Hindistan Sosyal Bilimler Araştırma Konseyi'ne (ICSSR) bağlı, ülkenin önde gelen enstitülerinden biri olan Sosyal ve Ekonomik Değişim Enstitüsü'nün eski direktörüdür.

Konuya ilgi duyan tüm üniversite öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz konferansa davetlidir. Konferans dili İngilizce'dir. Katılımcılara kahve ve atıştırmalık ikramında bulunulacaktır.